mandag den 18. december 2017

Svenske Chokoladebrød



Svenske Chokoladebrød. (Karolines Køkken)

Ingredienser:

  • 300 g Hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g Sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk Cacao
  • 200 g Smør
  • 1 æg

Sådan gør du:
  1. Kom alle ingredienser i røreskålen.
  2. Rør sammen til en ensartet dej.
  3. Rul dejen i stænger på ca. 1,5 cm. tykkelse.
  4. Kom stængerne på en bageplade med bagepapir.
  5. Tryk stængerne lidt flade.
  6. Pensles med æggestryelse og drysses med perlesukker og hakkede nødder eller mandler.
  7. Når stængerne er bagt og taget ud af ovnen skæres de straks i skrå snitter.
bages ved 175 grader (almindelig ovn) i ca. 13 - 15 minutter.

Fedtkager



Fedtkager hører julen til, så her er mit bud.


Ingredienser:

  • 250 g Svinefedt
  • 250 g Sukker
  • 500 g Hvedemel
  • 1 tsk Hjortetaksalt (strøgen)

Sådan gør du:
  1. Alt kommes i røreskålen.
  2. Æltes godt sammen.
  3. Trilles til små kugler.
  4. Placeres på bageplade med bagepapir.
  5. Tryk med en finger på hver enkelt kugle så der kommer en lille fordypning.
  6. Bages ved 170 grader (over/undervarme) i ca. 20 minutter.

Lad dem køle af. Opbevares i kagedåse.