mandag den 26. februar 2018

Kanelstang





Kanelstang (2 stk.) - Bagt i Stangkageform 


Ingredienser:
  • 500 g Hvedemel
  • 12 g salt
  • 24 g Sukker
  • 10 g Optimax Bageenzymer (kan udelades)
  • 12 g Tørgær (eller brug 50 g alm. gær)
  • 100 g Blødt Smør
  • 2 Æg
  • 200 ml lunet mælk

Creme:

Remonce:
  • 150 g blødt Smør
  • 150 g Mørk farin
  • 150 g Marcipan
  • 3 spsk Kanel

Sådan gør du:
  1. Kom alle de tørre ingredienser i røreskålen og bland dem godt sammen.
  2. Tilsæt det Bløde Smør i små klumper og bland dem godt med de tørre ingredienser.
  3. Tilsæt Mælk og Æg.
  4. Æltes  langsomt i røremaskinen til dejen er blank og smidig.
  5. Lad dejen hæve ca. 45 minutter.
  6. Nu skal Remoncen laves. 
  7. Tag det bløde smør og tilsæt sukker og kanel og rør det godt sammen.
  8. Tag nu dejen ud på et meldrysset bord og del den i to dele.
  9. Rul nu hver del ud til en rektangel.
  10. Fordel remoncen på de to dejdele med en dejskraber - helt ud i alle hjørner.
  11. Herefter smøres kagecremen oven på remoncen.
  12. Rul hver del sammen til en roulade.
  13. Placér stængerne i hver sin Stangkageform eller en Aluminiumsform.
  14. Med en saks klippes der nu skiftevis i højre og venstre side af rouladen.
  15. Lad Kanelstængerne efterhæve i ca. 30 minutter.

Bages ved 200 grader (Almindelig ovn) i ca. 20 - 22 minutter.

Lad den afkøle.

Serveres med glasur eller smeltet mørk chokolade og drysses eventuelt med Mandelsplitter. 




Stængerne er bagt i denne Stangkageform fra Grillbutikken.dk

2 kommentarer:

  1. Hej John, hvor store skal rektanglerne være? Jeg tror måske ikke mine blev rullet nok ud. Skal kagecremen være lun når den smøres på, min var lidt stiv og det gjordedet lidt svært. Mvh Tim

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Tim
      Jeg mener jeg ruller dem ud således at de passer til formen som den sammenrullede dej skal i. Kagecremen må gerne være kold.

      Mange hilsner John

      Slet