søndag den 28. februar 2021

Kringle





Kringle, hvor halvdelen af fyldet er erstattet med kagecreme

Kringle (2 stk.) - Bagt i Stangkageform 

Janes kringle - Uffe Sjøgren har venligst stillet opskriften til rådighed.


Ingredienser til dejen - 2 stk:
  • 300 g mel
  • 200 g smør
  • 30 g sukker
  • 6 g Optimax Bageenzymer (kan udelades)
  • 12 g Tørgær  (eller brug 50 g alm. gær)
  • 2 hele sammenpiskede æg

Marcipanfyld:
  • 10 små groftknuste makroner.
  • 300 g marcipan
  • 160 g sukker
  • 160 g blødt smør
  • Grofthakket chokolade, rosiner eller kanelsukker efter temperament.

Creme:

Tips: Brug kun halvdelen af fyldet og erstat det med kagecreme.


Pynt:
  • 1 sammenpisket æg
  • mandelflager
  • perlesukker

Sådan gør du:
  1. Bland alle de tørre ingredienser.
  2. Tilføj de sammenpiskede æg.
  3. Rør mel og æg sammen.
  4. Tilføj det Bløde smør i små klumper.
  5. Ælt det til en smidig dej.
  6. Lad dejen hvile, mens marcipan fyldet blandes.
  7. Rul dejen ud i to stykker a' ca. 20x35 cm.
  8. Fordel fyldet midt på de to stænger.
  9. Fordel de knuste makroner oven på fyldet.
  10. Fold siderne over og læg stængerne i Stangkageform eller på et stykke bagepapir på en bageplade.
  11. Lad kringlerne hæve lunt og tildækket i ca. 45 minutter.
  12. Kom æggestryelse på og drys hakkede mandler og perlesukker på.

Bages ved 200 grader (over/undervarme) i ca. 20 minutter.





Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar