torsdag den 16. august 2018

Kringle





Kringle, hvor halvdelen af fyldet er erstattet med kagecreme

Kringle (2 stk.) - Bagt i Stangkageform 

Janes kringle - Uffe Sjøgren har venligst stillet opskriften til rådighed.


Ingredienser til dejen - 2 stk:

Marcipanfyld:
  • 10 små groftknuste makroner.
  • 300 g marcipan
  • 160 g sukker
  • 160 g blødt smør
  • Grofthakket chokolade, rosiner eller kanelsukker efter temperament.

Creme:

Tips: Brug kun halvdelen af fyldet og erstat det med kagecreme.


Pynt:
  • 1 sammenpisket æg
  • mandelflager
  • perlesukker

Sådan gør du:
  1. Bland alle de tørre ingredienser.
  2. Tilføj det Bløde smør i små klumper og blandt det godt med det tørre.
  3. Tilføj de sammenpiskede æg
  4. Ælt det til en smidig dej.
  5. Lad dejen hvile, mens marcipan fyldet blandes.
  6. Rul dejen ud i to stykker a' ca. 20x35 cm.
  7. Fordel fyldet midt på de to stænger.
  8. Fordel de knuste makroner oven på fyldet.
  9. Fold siderne over og læg stængerne i Stangkageform eller på et stykke bagepapir på en bageplade.
  10. Lad kringlerne hæve lunt og tildækket i ca. 45 minutter.
  11. Kom æggestryelse på og drys hakkede mandler og perlesukker på.

Bages ved 200 grader (over/undervarme) i ca. 20 minutter.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar