torsdag den 9. august 2018

Mandeltoppe



Her er en fantastisk erstatning for kransekagetoppe - disse er lavet af mandelmel


Ingredienser:
  • 100 g mandelmel
  • 1 bæger pasteuriserede æggehvider (50 g fra alm. æg)
  • 75 g sukker
  • ½ tsk mandelessens
  • evt. flormelis til pynt

Obs! Dobbelt portion passer med én bageplade.


Sådan gør du:
  1. Bland mandelmel og sukker.
  2. Tilsæt æggehvider og mandelessens.
  3. Røres godt sammen til en blød konsistens.
  4. Med 2 teskeer sættes dejen på en plade med bagepapir - ikke for små da de skal være bløde indeni.

Bages ved 180 grader midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Afkøles på en rist på papiret, da de er nemmest at tage af når de er helt kolde.


Bunden dyppes i mørk chokolade (kan undlades).


Kan evt. drysses med flormelis inden servering.


Kan fryses.
Rørt sammen - klar til at komme på pladen
Klar til bagning




Hornbeks Chokoladedrøm



Hornbeks Chokoladedrøm - En meget nem og hurtig Chokoladekage. 

Alle ingredienser kommes i en skål og røres blot sammen med en fadskraber - lettere kan det ikke blive.
Resultat særdeles saftig og svampet sag.



Ingredienser:
  • 200 g Sukker
  • 200 gram Hvedemel
  • 1 tsk vanillesukker (strøgen)
  • 150 ml Olie
  • 3 æg
  • 100 ml kold Kaffe
  • 100 ml Mælk
  • 200 g groft hakket mørk Chokolade
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk Natron
  • 1/2 tsk Salt
  • 3 spsk Kakao
    Til toppen:
    • 200 g Flormelis
    • 3 spsk Kakao
    • 40 g blødt Smør
    • 2 tsk Kanel (kan udelades)
    • 50 ml Mælk

    Sådan gør du:
    1. Bland alle ingredienser i en skål.
    2. Rør det hele sammen med en ske eller fadskraber.
    3. Smør en springform med bagespray.
    4. Hæld dejen i formen (min er 24 cm) og sørg for at den er jævnt fordelt.
    5. Bages ved 185 grader (over/undervarme) i ca. 50 minutter.
    6. Tjek om dejen hænger fast i en strikkepind eller lignende.
    Lad kagen køle helt af.

    Glasuren til toppen røres sammen og smøres på kagen når den er helt afkølet. Pynt med mandelsplitter.