tirsdag den 17. december 2019

Napoleonshatte



Napoleonshatte

Ingredienser - Mørdej:

  • 300 g Hvedemel
  • 100 g Flormelis
  • 150 g Blødt Smør
  • 1 Æg

Kransekagemasse:
  • 250 g ren rå Marcipan
  • 100 g Flormelis
  • 1 Æggehvide

Sådan gør du:
  1. Alle dele til Kransekagemasse æltes godt sammen.
  2. Alle dele til Mørdejen æltes sammen til en ensartet masse - Dejen lægges på køl.
  3. Mørdejen rulles tyndt ud og udstikkes i cirkler på ca. 8 cm i diameter.
  4. De lægges på bageplade med bagepapir.
  5. I midten af hver cirkel lægges en kugle af Kransekagemassen.
  6. Fold nu mørdejen op omkring kuglen med et tryk tre steder.
  7. Bages ved 200 grader med over/undervarme i 8 - 10 minutter.
Dyp de afkølede kager i chokolade.






Se min Brød BlogSe min Mad Blog

4 kommentarer:

  1. De ser mega lækre ud. Hvor mange bliver der og kan de fryses?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej

      Tusind tak. Der bliver omkring 60. Du kan sagtens fryse dem.

      Mange hilsner

      John

      Slet
  2. Hej John.
    Super lækker opskrift og dejlige napolionshatte. Nu har jeg lavet dem 2 gange, men får ikke mere end 24. Jeg kan simpelthen ikke forstå du kan få 60 ud af den opskrift

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej
      Dejligt du synes om opskriften. Jeg kommer selvfølgelig i tvivl nu, men se på billedet ovenover og der er de alle ikke med. Tvivlen opstår selvfølgelig fordi jeg ikke kan huske om jeg måske har lavet dobbelt portion. Jeg beklager denne uklarhed, men er glad for at du synes om dem.

      Mange hilsner John

      Slet