lørdag den 14. december 2019

Bondekager



Bondekager


Ingredienser:
  • 240 g Hvedemel
  • 125 g Sukker
  • 50 g Finthakket nødder
  • 3/4 tsk Natron
  • 150 g Smør
  • 1 spsk Sirup
  • 1/2 tsk vaniljesukker

Sådan gør du:
  1. Det hele æltes sammen.
  2. Trilles til pølser på ca. 4 - 5 cm i diameter.
  3. Stilles koldt.
  4. Skæres i skiver og placeres på bageplade.



Bages ved 200 grader (Almindelig ovn) i ca. 5 - 6 minutter (afhængig af ovn).



Se min Brød BlogSe min Mad Blog

Pebernødder



Pebernødder

Ingredienser:

  • 500 g Hvedemel
  • 250 g Smør
  • 350 g Sukker
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk Kanel
  • 1/2 tsk Hjortetaksalt
  • Reven skal af 1 Citron
  • 2 Æg

Sådan gør du:
  1. Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet masse.
  2. Små stykker tages nu ud af dejen og trilles til små kugler.
  3. Kuglerne placeres på bageplade med bagepapir.
  4. Bages ved 170 grader (Almindelig ovn) i ca. 10 minutter.
  5. Skal være let lysebrune.


Se min Brød BlogSe min Mad Blog

Finskbrød



Finskbrød - super nemme småkager med kun tre ingredienser.


Ingredienser:

  • 375 g Hvedemel
  • 250 g Smør
  • 100 Sukker

Sådan gør du:
  1.  Ælt alle ingredienser sammen.
  2. Stilles nu koldt - gerne natten over.
  3. Trilles nu i stænger på ca. 1 cm tykkelse.
  4. Pølsen trykkes nu lidt flad - se billede herunder.
  5. Skæres i passende stykker.
  6. Dyppes nu i æggestryelse og en blanding af hakkede nødder og perlesukker.
  7. Sættes på bageplade med bagepapir.
Bages ved 200 grader (almindelig ovn) i ca. 12 minutter (afhængig af ovn).

Finskbrød rullet og trykket lidt flade
Finskbrød dyppet i æggestryelse og Nødder/Perlesukker - klar til bagning


Se min Brød BlogSe min Mad Blog

Brunkager



BrunKager

Ingredienser:

  • 200 g Smør
  • 200 g Sukker
  • 1 dl Sirup
  • 3 tsk Kanel med top
  • 2 tsk Nelliker med top
  • 2 Strøgne tsk Ingefær
  • 325 g Hvedemel
  • 1 strøgen tsk natron
  • 125 g Hakkede mandler (behøver ikke smuttes)

Sådan gør du:
  1. Smør, sukker, sirup og krydderier røres godt sammen.
  2. Melet blandes i sammen med natron og de hakkede mandler.
  3. Dejen æltes sammen.
  4. Deles i 2 - 3 stykker der trilles til tykke pølser (ca. 4 cm).
  5. Stilles koldt eller kommes i fryser til senere bagning.
  6. Når de skal bages skæres de i tynde skiver.
Bages ved 200 grader i ca. 5 - 6 minutter.



Se min Brød BlogSe min Mad Blog