mandag den 16. december 2019

Klejner



Klejner

Ingredienser:
  • 400 g Hvedemel
  • 165 g Smør
  • 165 g Sukker
  • 2 Æg
  • 3 - 4 spsk Fløde
  • Reven skal af 1 Citron
  • Palmin til kogning

Sådan gør du:
  1. Alle ingredienser æltes godt sammen.
  2. Kommes i køleskab til næste dag.
  3. Tages ud af køleskabet 1 time før klejnerne skal laves.
  4. Dejen rulles nu ud på bordet - ca. 0,5 cm. tykkelse.
  5. Skæres i den ønskede størrelse med en lille rille i hver enkelt stykke.
  6. Vrides herefter til Klejner.
  7. Kommes på en tynd plade og kommes i fryseren til de er frosne.
  8. Palminen varmes nu op og de frosne klejner koges direkte fra fryseren.
  9. Placeres på fedtsugende papir og køles af.
Efter afkøling kan Klejnerne kommes i fryseegnede dåser og gemmes i fryseren.


Når de skal spises tages de ud af fryseren og varmes op inden de nydes.







Se min Brød BlogSe min Mad Blog

Gode Råd



Gode Råd

En Sønderjydsk tradition.


Ingredienser:

  • 750 g Hvedemel
  • 315 g Blødt Smør
  • 315 g Sukker
  • 1/2 kop Fløde
  • 2 æg
  • 1 tsk Hjortetaksalt
  • 1 Knivspids Kardemomme



Sådan gør du:
  1. Det hele æltes godt sammen.
  2. Dejen trilles til kugler - størrelse alt efter hvor store dine Gode Råd skal være.
  3. Bages på Gode Råd-jernet.
  4. Bages til de er lysebrune - ca. 30 sekunder.





Se min Brød BlogSe min Mad Blog