torsdag den 9. april 2020

Makronkage



Makronkage

Endnu en gammel opskrift. Det er en herlig kage som kun kan anbefales. Hvorfor det hedder en Makronkage, når der ingen Makroner er i, ved jeg ikke, men det skyldes vel udseendet. Måske skyldes det også at den bliver for sød med makroner.


Ingredienser:
  • 6 Æggeblommer
  • 250 g blødt Smør
  • 250 g Sukker
  • 350 g Hvedemel
  • 4 tsk Mandelessens
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 knivspids Salt
  • 250 ml Mælk

Fyld:
  • 6 Æggehvider
  • 500 g Flormelis
  • 15 Tvebakker (der knuses)

Sådan gør du:
  1. Pisk Smør og sukker sammen.
  2. Rør Æggeblommerne i ét ad gangen.
  3. Kom Mandelessens i.
  4. Kom bagepulver og salt i melet og bland det godt.
  5. Rør mel og mælk i skiftevis.
  6. Gør en bradepande med bagepapir klar  - jeg bruger en der er ca. 30 x 25 cm.
  7. Kom dejen i Bradepanden og fordel den over hele bunden.
  8. Bag bunden ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 25 minutter.
  9. Pisk Æggehviderne stive.
  10. Kom Flormelis og knuste Tvebakker i og vend dem sammen med Æggehviderne.
  11. Kom fyldet på og bag i yderligere ca. 10 minutter til toppen er gylden.

Lad kagen køle af.



Se min Brød Blog

4 kommentarer:

  1. Hej John, du skriver knuste tvebakker, mener du ikke makroner, når den hedder makronkage? mvh. Uno Steffensen

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Uno

      Nej det er tvebakker (15 stk). Navnet kommer sikkert af at det netop er disse og så at der også er mandelessens i. Efter bagning ser det ud som makroner. Deraf navnet.

      Mange hilsner

      John

      Slet
  2. Hej John, tak for svaret, vil i øvrigt gerne rose din fine hjemmeside, der er virkeligt styr på det hele, du har mange gode opskrifter og gør virkeligt et stort stykke arbejde, tak for at vi må lære af dine erfaringer, håber da det fortsætter. Det bedste hilsner fra Uno Steffensen, og rigtig god påske til dig og familien.:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak. Det glæder mig.

      Mange hilsner

      John

      Slet