tirsdag den 14. april 2020

Skrue Lasagne



Skrue Lasagne


Ingredienser:
  • 600 g Hakket Oksekød
  • 2 Løg, der finthakkes.
  • 200 g gulerødder - finthakkes
  • 200 g Selleri - finthakkes
  • 2 - 3 Laurbærblade
  • 1 dåse hakkede Tomater
  • 1 spsk Krydderieblanding
  • 1 spsk Paprika
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 1 dåse Tomatpuré (140 g)
  • 300 ml Rødvin
  • 200 ml Fond
  • 3 spsk Rapsolie
  • Smag til med Salt og Peber

Sådan gør du:
  1. Kødsovsen:
  2. Kom Rapsolien i en gryde.
  3. Svits de hakkede løg til de tager farve.
  4. Kom kødet i og brun det godt af.
  5. Tilsæt krydderierne og Laurbærblade og bland det godt med kødet.
  6. Kom de hakkede Tomater i sammen med 1 dåse Tomatpuré.
  7. Tilsæt Rødvin.
  8. Kog op under omrøring.
  9. Når det har kogt et par minutter skrues der ned og du lader det nu simre under svag varme et par timer.
  10. Smag til med Salt og Peber.
  11. Hvid Ostesovs - se nedenfor:
  12. Lasagnen laves i passende fad - jeg bruger en rugbrødsform.
  13. Kom et lag Kødsovs i bunden af formen.
  14. Herefter et lag pastaskruer og herefter skiftevis Kødsovs og Pastaskuer.
  15. Slut med et lag Lasagnesauce.
  16. Drys et lag Hvid Ostesovs på toppen. Øverst drysser du et lag Parmasan ost.
  17. Kom nu fadet midt i ovnen ved 175 grader i ca. 35 minutter.

Lad retten hvile i ca. 10 minutter inden servering.

Serveres med et godt Flutes. - find hjemmelavet Flutes her.


Hvid OsteSovs

Ingredienser:
  • 250 ml God Grøntsags Fond
  • 250 ml Fløde/Mælk
  • 50 g Smør
  • 2 - 3 Laurbærblade
  • 2 spsk Maizena
  • Lidt vand - til at røre Maizenaen ud i
  • 150 g revet Cheddar ost
  • Salt og Peber

Sådan gør du:
  1. Kom din Grøntsags fond op i en lille gryde.
  2. Kom Laurbærbladene i.
  3. Lad det koge lidt ind.
  4. Kom nu fløde og mælk op i gryden og varm det op til det koger.
  5. Kom nu smørret op i gryden.
  6. Nu jævnes sovsen med Maizena til den har den rette konsistens - sørg for at sovsen koger inden du jævner.
  7. Osten kommes op i gryden.
  8. Smag til med Salt og Peber.





Se min Brød Blog

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar