lørdag den 25. april 2020

Joras Gryde



Joras Gryde - En nem simreret.


Ingredienser:
  • 600 g Svine småkød
  • 200 g Bacon i tern
  • 200 g Cocktailpølser
  • 2 Løg - skåret i skiver
  • 1 rød Peberfrugt - skåret i tern
  • 2 dåser Hakkede Tomater
  • 300 g Gulerødder - skåret i mundrette stykker
  • 400 g Kartofler - skåret i mundrette stykker
  • 200 g Majs
  • 100 g Champignon
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • 1 tsk Koriander
  • 1 tsk Spidskommen
  • 1 spsk Krydderiblanding
  • 1 spsk Paprika
  • 1 tsk Røget Paprika
  • 1/2 tsk Cayenne Peber
  • 2 Bouillonterninger 
  • 1 Øl
  • 250 ml Fløde
  • Olie/Smør
  • Salt og Peber

Sådan gør du:
  1. Kom Baconternene i en gryde og svits dem til de tager farve.
  2. Kom lidt Olie/Smør i gryden.
  3. Kom løgene i og svits den let.
  4. Kom kødet og Cocktailpøler i og svits det.
  5. Kom krydderierne i.
  6. Kom Peberfrugt, Champignon, Kartofler, gulerødder og Majs i.
  7. Kom de hakkede tomater og øllet i.
  8. Kom Bouillion i og lad det koge op.
  9. Lad det efterfølgende simre i 1 - 2 timer.
  10. Kom Fløde i og lad retten koge nogle minutter.
  11. Efterfølgende lader du det simre i et kvarters tid.
  12. Kom jævning i hvis du ønsker sovsen tykkere.
  13. Smag til med salt og Peber.

Server med kartofler, Karoffelmos eller Ris og Rødbeder.



Se min Brød Blog

Drømmekage fra Brovst



Dette er en meget gammel opskrift som jeg fik af min mor for snart 50 år siden. Den er dog evig aktuelt og bages stadig med stor fornøjelse.

Ingredienser - passer til en bradepande på 25 x 35 cm:
  • 250 g Hvedemel
  • 50 g Smør
  • 300 g Sukker
  • 3 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Vanilisukker
  • 200 ml Mælk
  • 4 hele Æg

Ingredienser til fyld:
  • 125 g Smør
  • 250 g Brun Farin
  • 50 ml Mælk
  • 100 g Kokosmel

Sådan gør du:
  1. Pisk æg og sukker over kogende vandbad.
  2. Mel, bagepulver og vaniliesukker blandes i en skål.
  3. Smørret smeltes i en gryde og mælken blandes i.
  4. Det hele blandes i skålen med melet og røres til en flydende masse.
  5. Det hældes i en smurt bradepande og bages ved 200 grader (over/undervarme) i ca.20 minutter på midterste rille.
  6. Derpå tages kagen ud og fyldet kommes på og der bages atter i 5. minutter.

Tilberedning af fyld:
  1. Smørret smeltes i en gryde og mælken kommes i, hvorefter farinen kommes i og røres grundigt ud. Herefter tilsættes kokosmel.

Se min Brød Blog